Toeristisch Verblijf

Wilt u voor een toeristisch verblijf naar Aruba? Op deze pagina leggen wij uit hoe de toelating voor een toeristisch verblijf op Aruba werkt.

Bij aankomst op Aruba wordt door de migratieambtenaar de toelating en het verblijf bepaald.

Financieel solvabel

Wanneer u op Aruba verblijft moet u aan kunnen tonen dat u financieel solvabel bent. Dit betekent dat:

  • Wanneer u in een hotel verblijft, moet u beschikken over een bedrag van minimaal $75 per dag dat u op Aruba verblijft.
  • Wanneer u bij familie en/of kennissen verblijft, moet u beschikken over een bedrag van minimaal $150 per dag dat u op Aruba verblijft.

Duur toeristisch verblijf

De volgende voorwaarden gelden voor de duur van uw verblijf op Aruba:

  • U mag per bezoek aan Aruba in beginsel 30 dagen blijven. Daarbij bestaat de mogelijkheid om uw verblijf te verlengen;
  • In totaal mag u maximaal 180 dagen per kalenderjaar op Aruba verblijven. Of dit aaneengesloten is of niet wordt bepaald door uw nationaliteit en overige uitzonderingscriteria;
  • Nederlanders mogen 180 dagen aaneengesloten op Aruba verblijven.

Eigenaar vastgoed

Wilt u langer op Aruba verblijven? Dit is mogelijk wanneer u eigenaar bent van een huis op Aruba, een timeshare appartement of een in Aruba afgemeerd jacht (minimaal 14 meter lang). U kunt dan tot 180 dagen op Aruba verblijven. U moet in dit geval wel een reisverzekering afgesloten hebben.

Garantverklaring

Indien U als toerist niet zelfstandig aan het middelen vereiste kunt voldoen zal een legale inwoner of solvabele organisatie op Aruba voor u garant staan. U kunt tot maximaal 90 dagen aaneengesloten op Aruba verblijven als een inwoner of organisatie op Aruba een garantverklaring ondertekend. U moet in dit geval wel een reisverzekering afgesloten hebben.

Verlenging van toeristisch verblijf

Wilt u na binnenkomst op Aruba uw verblijf verlengen (maximaal tot 90 of 180 dagen), dan moet u dit aanvragen op het kantoor van DIMAS op Aruba.