Huishoudelijk personeel (inwonend)

U wilt een verblijfsvergunning aanvragen om als (inwonend) huishoudelijk personeel op Aruba te werken. We leggen hier uit aan welke voorwaarden u en uw werkgever moeten voldoen om in aanmerking te komen voor deze tijdelijke verblijfsvergunning.

Let op! Indien U als huishoudelijk personeel belast wordt met de verzorging van hulpbehoevenden of medisch afhankelijke personen, kunnen er bijzondere regels voor U gelden.

Let op!: Als u als huishoudelijk personeel wilt herenigen met uw kind zie dan deze pagina

Uw werkgever moet

  1. Gedurende uw verblijf op Aruba garant staan voor uw inwoning;
  2. Een kopie tonen van de arbeidsovereenkomst met u. De overeenkomst moet voldoen aan de minimale normen zoals vastgesteld door de Arubaanse wetgeving;
  3. Een bruto jaarinkomen van minimaal Afl. 50.000,00 hebben (alleen, of samen met een duurzame partner/echtgenoot);
  4. Over een dienstbodeverblijf beschikken, die voldoet aan de vastgestelde normen

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? Bekijk dan in onderstaand overzicht welke zaken u moet regelen voordat u de verblijfsvergunning kunt aanvragen.

Wat heb ik nodig

  1. Justitiële documentatie (alleen bij eerste aanvraag)
  2. Geboorteakte
  3. Formulier C1
  4. Arbeidsovereenkomst
  5. Verklaring omtrent inkomen

Wat moet uw werkgever aanleveren:

  1. Salarisstroken (indien in loondienst)
  2. Inkomensverklaring (indien directeur/eigenaar)
  3. Verklaring van pensioen inkomen en jaaroverzicht pensioen (indien met pensioen)
  4. Toestemming controle dienstverblijf

Indien u als uitwonend personeel een verblijfsvergunning wilt aanvragen:

  1. Werkgeversverklaring
  2. SVB Verklaring registratie werkgever