Stagiair

U wilt vanwege uw studie, opleiding of werk in Aruba stage lopen (stagiair) of werkervaring opdoen (praktikant). Hiervoor heeft u een verblijfsvergunning nodig. Let op: De periode van uw verblijf in Aruba mag niet langer zijn dan twaalf (12) maanden.

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning als stagiair, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. U bent meerderjarig (18 jaar of ouder)
  2. U bent verbonden aan een studie of opleiding in het buitenland ( buiten Aruba)
  3. U bent solvabel (studiefinanciering of stage vergoeding)

Hieronder vindt u een overzicht van de zaken die u moet regelen.

Wat heb ik nodig

  1. Huurovereenkomst
  2. Stageovereenkomst
  3. Bewijs inschrijving opleiding erkende opleidingsinstituut buitenland
  4. Bewijs solvabiliteit
  5. Justitiële documentatie
  6. Formulier A van de garantsteller
  7. Bewijs van privé verzekering