Student

U wilt in Aruba een studie volgen. Hiervoor heeft u een tijdelijke verblijfsvergunning nodig. Met deze verblijfsvergunning kunt u in Aruba studeren en werkervaring opdoen (als stagiair). U heeft geen toestemming om betaalde arbeid te verrichten naast uw studie.

Let op: indien U na voltooiing van uw studie nog op Aruba wenst te verblijven wordt uw aanvraag voor een vergunning beschouwd als een eerste aanvraag.

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning als student, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

Voorwaarden

  1. U bent meerderjarig (18 jaar of ouder)
  2. U bent solvabel (studiefinanciering) of een derde (school of andere natuurlijke persoon) staat garant.
  3. U wilt een volle dag studie volgen aan een erkende onderwijsinstelling:
    1. Universiteit van Aruba
    2. het Instituto Pedagogico Arubano
    3. EPI
    4. de International School of Aruba
    5. het dr. Horacio Oduber Hospitaal
    6. Xavier school of medicine

Voldoet u aan de voorwaarden? Bekijk dan in onderstaand overzicht welke zaken u moet regelen voordat u de verblijfsvergunning kunt aanvragen.

Wat heb ik nodig

  1. Huurovereenkomst of bevestiging geschikte huisvesting
  2. Justitiële documentatie
  3. Bewijs van inschrijving
  4. Verklaring van opleidingsinstituut
  5. Bewijs solvabiliteit student
  6. Bewijs van eigen privé verzekering voor de periode van studie